Prezentare generală

     Infiintata in anul 2005 prin desprindere de comuna Tamasi, comuna Gioseni este situata in partea Nordica a Grupului Pentru Dezvoltare Locala - GAL Bacaul Verde, pe malul stang al raului Siret, in judetul Bacau, la aproximativ 20 km departare, spre sud-est de municipiul Bacau.


      Localitatea Gioseni este compusa dintr-un singur sat, cu acelasi nume, care se intinde pe o suprafata de 2.895 ha. Ea este strabatuta de drumul judetean 252 B, ce face legatura intre comuna Gioseni si comuna Horgesti, in partea de sud-est, si cu comuna Tamasi in partea de nord.


     Conditiile naturale din perimetrul comunei Gioseni sunt cele caracteristice Culoarului Siretului, cu particularitati determinate de asezarea geografica intr-o zona de dealuri, de campii joase (subsidente) si lunci. Localitatea Gioseni se inscrie pe un culoar larg, depresionar, urmarind valea Siretului pe un caracter asimetric, evident influentat de regimul tectonic diferit al celor doua mari unitati geostructurale de orogen si de platforma pe care Siretul le desparte. Culoarul corespunde teraselor inferioare ale raului Siret, care sunt marginite catre est de versanti abrupti, fara terase, apartinand Colinelor Tutovei (din cadrul Podisului Moldovei), iar catre vest de valea Siretului, respectiv lunca acestuia, apartinand Culoarului Siretului. Zonele colinelor si a platourilor inalte situate in jumatatea estica a teritoriului sunt in majoritate impadurite.

 

 

Date statistice :

 

Nume Gioseni
Județ Bacău

Cod SIRUTA 26346

Populație (2011) 3.208 locuitori

Suprafață 28,95 km2
Densitate 110,81 loc/km2

 

Înapoi


Chestionare

Cum apreciati actuala administratie ?

Foarte buna

Buna

Sub asteptari

Votează